WWW.CERKES.ORG

Circassian Portal
Nous sommes le Mar 7 Sep 2010 12:57

Heures au format UTC + 1 heure

Poster un nouveau sujet Répondre au sujet  [ 252 messages ]  Aller à la page Précédent  1 ... 13, 14, 15, 16, 17

Erkeklerin dügünlere alkol+silah ile cikmalari dogrumu???
Benim için fark etmez... 16%  16%  [ 6 ]
Kesinlikle olmamali... 66%  66%  [ 24 ]
Yorumsuz... 16%  16%  [ 6 ]
Nombre total de votes : 36
Auteur Message
 Sujet du message: Re: Erkeklerin dügünlere alkol+silah ile cikmalari dogrumu???
MessagePosté: Jeu 17 Jan 2008 22:34 
Wuic Dance
Wuic Dance

Alkol ayrı ama çerkeslerde dügünlerde, kız kaçırmalarda silah atılması yüzyıllardan beri vardır.

MessagePosté: Ven 18 Jan 2008 19:27 
Wuic Dance
Wuic Dance

Ajifurkan a écrit:
ikisinide ayarında yapmak lazım. binyıllardır süregelen bir kültürdür. ancak ölümlere neden olmaktadır. bu bağlamda; herkesin eline silah, ağzına içki almaması gerekir. becerebiliyorsan silah da sıkarsın, bünyen kaldırıyorsa içki de içersin. Ancak herşey xabze çerçevesinde. ayarını bilmek lazım.

Kardeş dogru söylemiş herşey ayarında sonra içip içip sarhoş olup mahsum insanların canına kıymaya ne hakkımız var.

MessagePosté: Sam 19 Jan 2008 23:51 
MODERATOR TEAM

Ikiside yasaklanmali.

MessagePosté: Jeu 24 Jan 2008 19:15 
MODERATOR TEAM

Origines circassiennes: KIP
bu konuda okadar çok konuşulduki sayfa sayısını baktığımızda anlaşılıyor demeki ki hepimizin bu konuda söyleyeceği bir şeyi varmış :) ama benim dikkatimi çeken bir şey oldu nedense silah kesinlikle olmamalı ama içki olabilir düşüncesi. içkinin verdiği çirkinlik demek ki kimilerimizi rahatsız etmiyor bu da ilginç. yerinde olmalı yeterince olamalı vs gibi şeylere kesinlikle ben katılmıyorum. içkinin yerininde zamanında olduğu yer yok dinimizcede bu böyle. fakat illaki içileceksede cerkes düğünlerine yakışmadığı için düğünden sonra içmek isteynler istedikleri yerde içsinler ama düğün esnasında kesinlikle olamamalı bunun düğün saibine ve düğüne gelen misafirlere saygısızlık olduğunu düşünüyorum bunu kültürümüzün bir parçası olarak görmüyorum bırakılması gereken bir durum olduğunu düşünüyorum. ne silah atıpta etrafa korku ve endişe yayılsın ne de içki içipte etrafa rahatsızlık verilsin..

MessagePosté: Mer 30 Jan 2008 22:57 
Cecen Dance
Cecen Dance

Asimilasyon Çerkeslerin ayarını kaçırmıştır olay bundan ibaret.Eskiden de içerlerdi, silah ta atarlardı ama herşeyin bir yeri ve dozajı vardı..İçki ne zaman içilir kimlerle içilir belliydi..Silah ne zaman ve niçin atılır belliydi..Bunları anlatmama gerek yok herhalde..Ayrıca zamanında merminin,barutun kıymetli birşey olduğunu düşünürsek eğer, öyle zevkine kimse havaya sıkmazdı.

Herkesin cebine para giriyor artık nasıl girdiğinin önemi yok..Para bol olunca mermide bol, sigarada bol, alkolde bol haliyle..Bu ülkede kaçak olmayan şey yok, Adigelerde parayla almaz butür şeyleri zaten:))

Başlık hernekadar hatalı olsada, düğünü-zexesi açık alanda, çayırda mayırda yapmıyorsan silaha karşıyım..İçkiyi içen belli, silahı atan belli olsa tamam da, hem içip hem silah atan olursa sorun ordan çıkıyo zaten:))

saygılar.

Afficher les messages précédents:  Trier par  
Poster un nouveau sujet Répondre au sujet  [ 252 messages ]  Aller à la page Précédent  1 ... 13, 14, 15, 16, 17

Heures au format UTC + 1 heure